Újabb szakcsoportok

2010. március 26., 09:00 , 480. szám

Több mint száz magyar, történelem és földrajz szakos tanár gyűlt össze március 20-án a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, hogy a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség keretén belül létrehozzák módszertani szakcsoportjaikat.

A pedagógusokat Riskó Márta, a KMPSZ beregszászi regionális alelnöke köszöntötte, majd a magyartanárok az ő vezetésével, a történelem- és földrajztanárok pedig Kész Barnabás, a KMPSZ nagyszőlősi regionális alelnökének irányításával külön folytatták a szakmai munkát. A magyar szakosokat Braun Éva, a Kárpátaljai Megyei Pedagógus-továbbképző Intézet módszerésze tájékoztatta az aktuális tudnivalókról. Ezután a tanárok fogalmazták meg, milyen feladatok elvégzése a legsürgősebb, s el is osztották a munkát, melynek összehangolására körzetenként koordinátorokat választottak: a beregszászi régió és az egész szakcsoport szervezőjévé Szántó Editet választották, az ungvári régió koordinátora D. Nagy Enikő lett, a munkácsié Iván Éva, a nagyszőlősié Kelemen Klára, a felső-Tisza-vidéki körzeté pedig Kiss Zsuzsanna.

A történelem- és a földrajztanárokat Kész Barnabás és Izsák Tibor, a Rákóczi-főiskola tanára tájékoztatta az eddig kiadott, a KMPSZ, a főiskola, illetve a református egyház gondozásában megjelentetett szakmai, helytörténeti kiadványokról, majd a pedagógusok megbeszélése alapján fogalmazták meg célkitűzéseiket. Itt is megválasztották a regionális szervezőket. A megyei és a beregszászi körzetért felelős szervezővé Nedbál Klárát választották, a többi régió koordinátorai pedig: Kántor József (Ungvári járás), Bimba Éva (Munkácsi járás), Kész Barnabás (Nagyszőlősi járás), Mitru Marina (Felső-Tisza-vidék).

(m)