Támogatás a kórháznak

Jótékonysági hangverseny Nagyszőlősön

2010. március 26., 09:00 , 480. szám

2010. március 19-én jótékonysági hangversenyre került sor a Nagyszőlősi Városi Művelődési Házban abból a célból, hogy támogassák a Nagyszőlősi Járási Kórház gyermekosztályát.

Mint a műsor elején elhangzott, hiába vannak képzett gyermekorvosok, nem tudnak segíteni a kis betegeken, ha nem állnak a rendelkezésükre a szükséges gyógyászati segédeszközök. Ezt ismerték fel a magyarországi Százhalombattán, amikor a múlt év tavaszán segélykoncertet szerveztek a Nagyszőlősi Járási Kórház gyermekosztálya megsegítésére, most pedig a Tisza-menti városban kerül sor egy hasonló hangversenyre.

Barta József, a Nagyszőlősi Járási Tanács elnökhelyettese a járási tanács nevében köszöntötte a megjelenteket, a koncert megszervezésében részt vevő Várföldi Tamást, az érdi Egymásért Alapítvány vezetőjét, valamint a százhalombattai Szent István-templom Strausz Vera karmester által vezetett Szent István Kórusát, Király Kálmánnét, a Nevetlenfalui Művészeti Iskola igazgatóját, a tanintézmény tanári karát és diákjait.

Scherczer Károly, a Magyar Köztársaság Beregszászi Konzulátusának konzulja örömmel nyugtázta, hogy itt, Kárpátalján is létrejöhetett ez a rendezvény. Várföldi Tamás, az érdi Egymásért Alapítvány vezetője pedig az élő zene varázsáról beszélt.

Röviden szólt még az egybegyűltekhez Király Kálmán, a Nevetlenfalui Művészeti Iskola karvezetője. Ezután színpadra lépett a fent említett művészeti iskola tanárainak az énekkara, majd a furulyán játszó ifj. Csetneki Ferenc, a hegedűszámot előadó Sztojka Vanessza, a koreográfiai tagozat 6. osztályos tanulóinak a tánccsoportja, az iskola szaxofonkvartettje és hegedűkvintettje, a hegedülő Paládi Krisztina, a népdalokat és virágénekeket éneklő Szuper Katalin magyarországi előadóművész, a százhalombattai Szent István Kórus, valamint Kristófi Ágnes énekesnő. A zene- és énekszámok után felcsattanó hangos taps jelezte, hogy a közönség elégedett volt a zenei produkciókkal.

A koncert végén kiderült, hogy 5564 hrivnya, 35500 forint és 10 euró gyűlt össze a perselyben. Barta József pedig azt ígérte: megpróbálja elérni, hogy a tanács duplázza meg az összeget olyan módon, hogy a költségvetés összeállításakor irányozzák elő a szóban forgó összeget a gyermekosztály megsegítésére.

L. M.