Már az új idényre készül a Dnyipro–1 és a Minaj FC

Labdarúgás

2023. július 5., 08:20 , 1166. szám

Az ukrán élvonal és másodosztály képviselői elkezdték a felkészülést a 2023–2024-es idényre.

A Premier Ligában legutóbb ezüstérmesként végzett Dnyipro–1 nemcsak a hazai bajnoki mérkőzéseit rendezte Ungváron, de a mostani felkészülési időszakban is Kárpátalját választotta az edzőmeccsei helyszínéül.

Az Olekszandr Kucser által irányított alakulat előbb a megyei bajnokságban szereplő Nagyszőlőssel mérkőzött meg, majd a másodosztályba idén feljutott Huszti FC volt az edzőpartnere.

Az ugocsaiak ellen 5-0-ra nyertes Dnyipro–1 góljait Kohut, Babenko, Purita, Blanko és Huculjak szerezte. A husztiak ellen 4-1-re nyert az ukrán bajnokság mellett a Bajnokok Ligájára is készülő Dnyipro–1. Ekkor Kohut, Horbunov, Kivinda és Zsdanov volt eredményes, míg a husztiak szépítő találatát Vaszil Luciv szerezte.

Mindkét mérkőzésnek az ungvári Avangard Stadion adott otthont.

A történelme legnagyobb sikereként az országos élvonalban nyolcadikként végzett Minaj FC szintén megkezdte a felkészülést a július 29-én induló szezonra.

Volodimir Saran együttese első felkészülési mérkőzésén 1-1-re végzett az élvonalból most kiesett Metaliszt Harkiv ellen. Szincsuk találatával a vendégek szerezték meg a vezetést a 27. percben, de a fordulás után Holub egalizálta az eredményt.

Az előzetes tervek szerint a kárpátaljai együttes a későbbiek során még egyszer megmérkőzik majd a Metaliszttal, de a felkészülés során találkozik még a Dnyipróval, a Huszt FC-vel, a Ruh Lvivvel és a Krivbasszal is.

(tamási)