Viharos szél és özönvíz okozott fennakadásokat Ungváron

2023. július 20., 12:27

A szerda délutántól Kárpátalján heves zivatarok fordultak elő. A viharos szél és az intenzív csapadék, időnként jégeső leginkább Ungvárt érintette, ahol mindez az emberek normális életkörülményeinek és tevékenységének a megzavarásához vezetett.

Július 19-én a délutáni, esti órákban fák dőltek ki a parkokban, a folyóparton és a város számos utcájában, több épület tetőszerkezetét, bevásárlóbódékat, kerítéseket, játszótereket és járművet megrongáltak, villanyvezetékeket szakítottak le. Az Ungvári Állami Sürgősségi Szolgálat szakemberei már közel 50 alkalommal vettek részt fák felfűrészelésében és eltakarításásban.

Az utakon hömpölygött az esővíz, egy időre gyakorlatilag megbénult a közlekedés, a víz számos kereskedelmi egységbe és lakóépületbe befolyt, pincéket árasztott el, a várhegy egy részén kimosta helyükről az évszázados utcaköveket. Az Állami Sürgősségi Szolgálat munkatársai a lakóépületek elárasztott pincéjéből is kiszivattyúzzák a vizet. Eddig 46 esetet regisztráltak, 9 jármű sérült meg.

Az Ungvári Városi Tanács hivatalos Facebook-oldalán külön bejegyzés alatt indított információgyűjtést a viharkárok felmérésére és azok gyors elhárítása érdekében. Az Állami Sürgősségi Szolgálat munkatársaival közösen a város összes kommunális szolgáltatási cégének alkalmazottai részt vesznek a rossz időjárás következményeinek felszámolásában Ungváron. Munkájukat a lakóközösségek és az utcarészek lakói is segítették, akik a kisebb fáktól tisztították meg a járdákat, úttesteket.

(Facebook/RV)