Ülésezett a KMPSZ elnöksége

2010. március 5., 09:00 , 477. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöksége 2010. március 1-jén tartotta meg legutóbbi ülését, melynek napirendjén az iskolák számára meghirdetett pályázatok elbírálása, a szakcsoportok megalakítása és munkája, valamint más aktuális kérdések szerepeltek.

A Szülőföld Alap által támogatott, illetve a KMPSZ által lebonyolított, Kárpátaljai magyar iskolák oktatástechnikai és szemléltetőeszköz-igénye című továbbpályáztatásra az oktatási intézményekből beérkező pályázatok megítéléséről a következő elvek alapján döntöttek: a tanulói létszám iskolánként, régiónként; a iskolák által 2009-ben a két pályázati fordulóban elnyert összeg nagysága; a korábban elnyert pályázatok nagysága régiónként százalékra lebontva; az oktatási intézmények aktivitása a KMPSZ által szervezett vetélkedőkön.

A KMPSZ szakcsoportjai közül 2010. február 27-én megalakult az ukrán nyelv és irodalom-, illetve az idegen nyelvi szekció, a többi tantárgyból pedig március-április folyamán a kijelölt időpontokban kerülnek megalakításra.

Gabóda Béla 2010. február 1-jével felmentését kérte a pedagógusszövetség ellenőrző bizottságában betöltött elnöki tisztségéből, amit az elnökség tudomásul vett és a továbbiakban az alapszabálynak megfelelően jár el.

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett ukrán nyelv és irodalom-, történelem-, illetve informatikavetélkedő megyei döntőinek időpontja az állami próbaérettségi miatt megváltozott.

A vetélkedők lebonyolításának új időpontjai:

Informatikavetélkedő

- 2010. április 17., 1100 óra

Történelemvetélkedő

- 2010. május 8., 1000 óra

Ukrán nyelv és irodalom vetélkedő - 2010. május 8., 1100 óra.