Felhívás: Tegyük szebbé együtt a kárpátaljai gyerekek karácsonyát!

2023. október 30., 11:50 , 1183. szám

Kárpátalján és Ukrajnában élő gyerekeknek szeretné szebbé tenni a karácsonyát a magyarországi Határtalan Segítség Alapítvány.

A szervezet már több éve aktívan támogatja az itt élő gyerekeket. Több adományt is eljuttattak már gyermekotthonokba, iskolákba és óvodákba.

A háború kitörése óta több mint 120 kamionnyi orvosi felszerelést és a mindennapi élethez szükséges cikkeket szállítottak Ukrajnába. Az adományok össztömege körülbelül 350 tonna volt.

A mostani akció célja, hogy a rászoruló gyermekek arcára is mosolyt csaljanak. Tavaly mintegy 2 000 doboz karácsonyi ajándékot sikerült szétosztani, a csomagokból még Kijevbe is jutott.

Mester János, az alapítvány igazgatója elmondta, hogy idén még több gyermeknek szeretnének örömet szerezni. Ezért több európai országban is meghirdették a cipősdoboz-akciót: Svájcból, Németországból, Ausztriából és Magyarországról is lehet csatlakozni a gyűjtéshez.

Mester János szeretné megszólítani azokat a kárpátaljai embereket is, akik jelenleg külföldön élnek, hogy a karácsonyi időszakban álljanak meg egy percre és gondoljanak szülőföldjükre, az otthon maradottakra.

„Kérjük őket, hogy aki teheti, továbbítsa felhívásunkat nemcsak magánszemélyek, de oktatási intézmények, cégek és vállalatok döntéshozói felé is, hogy minél többen csatlakozzanak az akciónkhoz, és minél több csomag összegyűljön. Mindenki környezetében vannak olyan emberek, iskolák, óvodák, akik szívesen állnak a kezdeményezésünk mellé. Minél több cipősdoboz összegyűl, annál több gyermeknek tudunk örömet szerezni” – mondta el az igazgató.

A dobozba bármi kerülhet, amit gyermekünknek is jó szívvel adnánk: édesség, sapka, sál vagy akár zsírkréta, ceruza, kifestő.

A felajánlásokat november 28-ig lehet gyűjteni, ezután a Határtalan Segítség Alapítvány munkatársai fogják összeszedni a dobozokat és célba juttatni.

A Határtalan Segítség Alapítvány hivatalos oldala: https://grenzenlose-kinderhilfe.com/

Határtalan Segítség Alapítvány