Csak a szokásos…

Labdarúgás

2023. november 15., 08:20 , 1185. szám

A hét végén sem sikerült a feltámadás az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első és másodosztályában szereplő kárpátaljai csapatok számára, hiszen az élvonalban sereghajtó Minaj FC, illetve az egy osztállyal lejjebb utolsó előtti Huszti FC is vereséget szenvedett.

Kezdjük az élvonallal, ahol a 14. játéknap után sincs még győzelme a Minajnak.

Az Ungvár melletti együttes a Kolosz Kovalivka otthonában szenvedett 2-0-s vereséget, a hazaiak részéről eredményes Milko és Burda már az első félóra végére eldöntötte a három pont sorsát.

A forduló rangadóját a Lviv Arénában két kelet-ukrajnai együttes játszotta. A Bajnokok Ligájában a Barcelona legyőzésével nagy meglepetést okozó Sahtar Donyeck sima vereséget szenvedett a Dnyipro–1 csapatától. Szikan góljával az 5. percben még a Sahtar vezetett, de az ellenfél még szünet előtt egyenlített, majd a második játékrészben a győzelmet is kicsikarta a kissé fáradtan mozgó donyecki alakulat ellen.

Tulajdonképpen rangadónak számított a Krivbasz–Dinamo Kijev találkozó is, hiszen a krivij rihiek a fordulót megelőzően vezették a tabellát. Ezen az összecsapáson azonban nem volt esélyük a pontszerzésre, hiszen egy jogtalan kiállítás miatt már a 13. percben tíz főre fogyatkoztak, így a fővárosiak biztonsági játékkal gyűjtették be a 3 pontot.

Eredmények: Kolosz Kovalivka–Minaj FC 2-0, Sahtar Donyeck–Dnyipro–1 1-3, Krivbasz–Dinamo Kijev 0-2, Polisszja Zsitomir–Metaliszt 1925 Harkiv 2-1, Obolony Kijev–Vorszkla Poltava 0-1, Olekszandrija–Veresz Rivne 1-0, Zorja Luhanszk–LNZ Cserkaszi 1-2, Csornomorec Odessza–Ruh Lviv 2-3.

Győzelmével élre ugrott a 30 pontos Dnyipro–1, második a Polisszja 29, harmadik a Krivbasz 27 ponttal.

A 6 pontjával utolsó Minaj FC a válogatott szünet után, november 25-én játszik ismét, amikor a Krivbaszt látja vendégül.

* * *

Ami a másodosztályt illeti, a Huszti FC hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Niva Buzova együttesétől a 15. fordulóban.

Volodimir Citkin csapata 11 pontjával az utolsó előtti, 9. helyen áll, és a november 18-án sorra kerülő 17. fordulóban a Niva Ternopil vendége lesz majd.

(tamási)