Új járatokat indít jövőre az Ukrzaliznicja

2023. november 25., 12:19

Az Ukrzaliznicja bemutatta 2024-es menetrendjét, benne 14 új – 11 belföldi és 3 nemzetközi – járattal – jelentette az Ekonomicsna Pravda a vasúttársaság sajtószolgálata nyomán.

Ami a Kárpátalját is érintő újdonságokat illeti, fejlesztik Csap csomópont szerepét: a Csap–Bécs és a Csap–Prága nemzetközi vonatok mindjárt több belföldi járathoz is csatlakoznak majd.

A belföldi közlekedés terén kárpátaljai vonatkozású hír a Krivij Rih–Kőrösmező (Jaszinya –№193/192) vonat indítása, amely másnaponként közlekedik majd, s első ízben teremt közvetlen összeköttetést Krivij Rih és megyénk között.

Az Ungvár–Csernyivci (№345/346) vonat naponta fog közlekedni, és lehetővé teszi a történelmi közvetlen kapcsolat helyreállítását Kárpátalja és Bukovina között a népszerű szlavszkei síközpont érintésével.

A Kijev–Munkács (№28/27) vonat a csúcsidőszakokban naponta fog közlekedni, összekötve a fővárost Szlavszkéval és Kárpátaljával.

A Szumi–Rahó (№145/146) járat az ország északi részét hivatott összekapcsolni Ivano-Frankivszk és Kárpátalja megyék síterepeivel. Hasonló célból indul a Luck–Rahó (№365/366) járat is.

Ungvárnak is lesz közvetlen összeköttetése Luckkal a két megyeszékhely között közlekedő №368/367-es járatnak köszönhetően.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)