Lemondott mandátumáról egy ellenzéki képviselő

2023. november 27., 10:34

Vitalij Danyilov parlamenti képviselő (Batykivscsina) megírta lemondólevelét – jelentette a korrespondent.net Jaroszlav Zseleznyak képviselőre (Hang) való hivatkozással.

„Nos, már hivatalos: Vitalij Danyilov (Batykivscsina) lemond mandátumáról. Íme a nyilatkozat. Az országos választókerületből jutott be, így a listán következő kolléga veszi át a helyét” – írta Zseleznyak Telegram-csatornáján.

Hozzátette: a parlament december 8-án szavaz a honatya mandátumának visszavonásáról.

Danyilov Hmelnickij megyéből származik. Először 2007-ben került be a Radába a Batykivscsina listáján. A parlamentben a családügyi, ifjúságpolitikai, sport- és turisztikai bizottságban dolgozott, valamint az üzemanyag- és energiakomplexum, a nukleáris politika és a nukleáris biztonság kérdéseivel foglalkozott. 2019-ben a Batykivscsina listájának 16. helyéről jutott be a IX. összehívású Legfelső Tanácsba. Azóta a rendészeti bizottság tagja.

A korrespondent.net emlékeztet, a napokban a Nép Szolgája párt kizárta soraiból Andrij Odarcsenko képviselőt, akit korrupcióval gyanúsítanak.

Ezt megelőzően Olekszandr Dubinszkij képviselőt, a kormánypárt egykori tagját, akit hazaárulással gyanúsítanak, előzetes letartóztatásba helyezték.

(korrespondent.net/Kárpátalja)