Segített a magyar külügyminisztérium

Gyógyszerek a Beregszászi járásnak

2010. január 1., 09:00 , 468. szám
Volodimir Trikur, Bacskai József, Halina Horohovszka és Sin József

550 ezer forint értékű egészségügyi rendeltetésű készítménnyel és eszközzel támogatta a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma a Beregszászi járást, a járási adminisztráció kérésére.

A Beregszászi Járási Kórházban történt hivatalos átadáskor Bacskai József beregszászi főkonzul elmondta, hogy a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal vezetője, Volodimir Trikur és helyettese, Sin József 2009. november 4-én az ukrajnai influenzajárvány kirobbanásakor fordultak levélben a Magyar Köztársaság kormányszerveihez, segítségüket kérve. A külügyminisztérium erre a kérésre reagálva humanitárius segélykeretének terhére állította össze a kétezer darab vizsgálókesztyűt, 500 db zöldérzékeny röntgenfilmet, 96 félliteres fertőtlenítőszert és 10200 szájmaszkot tartalmazó humanitárius segélyszállítmányát, amelyet a Beregszászi Járási Kórházban dr. Volodimir Malis főorvoshelyettes és dr. Gaál Géza szakorvos vett át a már említett Volodimir Trikur és Sin József jelenlétében. A szállítmány átadásánál jelen volt továbbá Halina Horohovszka, az ukrán külügyminisztérium ungvári képviseletének vezetője is, aki a kórház és a járás vezetőihez hasonlóan köszönetet mondott az önzetlen segítségért.

A segélyszállítmány átadását követően a járási kórház vezetői és a vendégek megtekintették az ugyancsak a magyar külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Keretének terhére felújított beregszászi tüdőgondozót. A korábban nagyon lepusztult állapotban lévő épületrészt a magyarországi támogatásnak köszönhetően teljeskörűen felújítják és új bútorzattal, számítástechnikai eszközökkel látják el. A felújítási munkálatok jelenleg is folynak, az ünnepélyes megnyitóra előreláthatóan január első felében kerül majd sor, tudtuk meg Bacskai József főkonzultól.

Badó Zsolt