Margit-termet avattak a zágrábi Ady-körben

2024. január 16., 09:20 , 1193. szám

A zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör egykori alelnöke, Szabó Margit előtt tisztelegve nevezték el székházuk társalgóját Margit-teremnek az egyesület tagjai, írja az Új Magyar Képes Újság.

Az országos HMDK múlt év végi közgyűlésén tagfelvételt nyert nagy múltú zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkörben 2023 decemberében névadó ünnepséget szerveztek. Az igen aktív, számos szekcióval és programmal büszkélkedő zágrábi egyesületnél már hagyománynak számít, hogy karácsony másnapján, István-napon a kör legnagyobb támogatójának számító Szabó család ebéden látja vendégül a kör tagságát, amelyet a család legkisebb tagjai szolgálnak fel.

„Ezt a szép szokást használtuk ki arra, hogy Guzsvány József tagunk ötlete nyomán társalgótermünket egykori alelnökünk, Szabó Margit (Manyi) után Margit névre »kereszteljük«. Margitról és a családjáról tudni kell, hogy egyesületünk legnagyobb támogatói voltak, szívükön viselték szervezetünk sorsát, a földrengést követően is azonnali segítséget nyújtottak, hogy a körben mielőbb folytatódhasson a munka. Ezzel a gesztussal is szerettünk volna köszönetet mondani nekik mindenért” – nyilatkozta a lapnak Molnár László, az Ady-kör elnöke.

 (vajma.info/Kárpátalja)