A Dinamo ellen nem sikerült a szép búcsú

Labdarúgás

2012. december 6., 01:00 , 621. szám

Idei utolsó bajnoki mérkőzésén vereséggel búcsúzott hazai közönségétől az Ungvári Hoverla.

Az idényzárón – amely egyben a harmadik, tavaszról előrehozott forduló volt a Premier Ligában – a Dinamo Kijev látogatott el a kárpátaljai megyeszékhelyre.

Az esőtől áztatott mély talajon jól kezdtek a hazaiak, hiszen egy kapu előtti kavarodás után az ungváriak görög légiósa, Balafasz már a 13. percben megszerezte a vezetést. Szinte az ellentámadásból egyenlített Aruna, négy percre rá pedig Ideye találatával már a fővárosiaknál volt az előny. Az első félidő legvégén a Dinamo brazil támadója Dudu is betalált, így 3-1-es kijevi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulás után a 62. percben Rajcevic szerencsés, megpattanó lövésével egy gólra felzárkóztak a hazaiak, de a pislákoló reményeknek Jarmolenkónak a 72. percben szerzett gólja vetett gátat. A Dinamo négy találatából háromban az ungvári védelem – élén a hosszú idő után újra védő Nagy kapussal – is tevékeny szerepet vállalt…

A legközelebbi alsóházi riválisok közül az abszolút sereghajtó Metalurg Zaporizzsja hazai pályán kapott ki a Metaliszttól (ami után Vitalij Kvarcjanij vezetőedző benyújtotta a lemondását), a Kárpáti Lviv viszont 2-0-ra nyert a Vorszkla Poltava ellen, és immáron 8 pontos előnybe került a Hoverlával szemben a kiesés ellen folytatott harcban.

Eredmények: Ungvári Ho­ver­la–Dinamo Kijev 2-4, Kriv­bász–Sahtar Donyeck 0-2, Me­ta­lurg Zaporizzsja–Metaliszt Harkiv 1-3, Metalurg Donyeck–Dnyipro 0-0, Kárpáti Lviv–Vorszkla Poltava 2-0, Tavrija Szimferopol–Il­li­csivec Mariupol 1-0, Voliny Luck–Csornomorec Odessza 0-2, Arszenal Kijev–Zorja Luhanszk 0-1.

A tavaszra maradt 12 fordulóban hatalmas meglepetésnek kellene születni ahhoz, hogy a tabellát 51 ponttal vezető Sahtar Donyeck ne szerezze meg újabb bajnoki címét a 38 ponttal második Dnyipro és 37 pontos Dinamo Kijev előtt. Sajnos, ugyanez igaz az alsóházra is: a 3 ponttal utolsó Metalurg Zaporizzsjának és a 11 ponttal 15. Hoverlának nagyon csekély az esélye arra, hogy a hozzájuk legközelebb álló 19 pontos Kárpátit befogják.

(tamási)