Az egyházmegye legnagyobb adventi koszorúja Rahón

2009. december 4., 09:00 , 464. szám

Templomaink dísze adventi időszakban a négy gyertyát tartó jellegzetes fenyőkoszorú. Hála Istennek, hogy az elmúlt években már nemcsak templomainkban, hanem híveink otthonaiban is jelzi az adventi koszorú a karácsony közeledtét, a külsőségeken túl a belső, lelki készülődést is. Még nagyobb öröm, hogy egyre több egyházközségben gyűlnek össze advent első vasárnapját megelőző szombaton, kicsinyek és nagyok, fiatalok és idősek, hogy elkészítsék adventi koszorújukat.

Így volt ez idén, immáron második alkalommal a rahói és a kőrösmezői egyházközségekben is. A délelőtti órákban fenyőágakkal, díszekkel, gyertyákkal felszerelkezve érkeztek a lelkes hívek, hogy közösen készíthessék el az advent jelképét. Rahón 60, Kőrösmezőn 20 szebbnél szebb, díszesebbnél díszesebb koszorú talált otthonra egyházközségeink hívő családjainak házaiban.

Rahón a plébánia udvarán egy 2 méter nagyságú adventi koszorút helyeztek el, amely így már nemcsak templomunk, otthonaink, de városunk ékességévé válik, és minden előtte elhaladó ember számára jelzi a virrasztó és imádságos időszak beálltát. Ezt a szatmári irgalmas nővérek és az ifjúsági hittanosok által készített óriási koszorút nyugodtan mondhatjuk egyházmegyénk legnagyobb adventi koszorújának. Bízunk benne, hogy egyházközségünk hívei legalább ilyen nagy buzgósággal készülnek lelkiekben karácsony szent ünnepére.

Rahói római katolikus plébánia