Rendhagyó majális a Szelíd Lovasközpontban

2024. május 24., 17:52 , 1212. szám

Egyedülálló összefogás és segítségnyújtás eredménye volt a Szelíd Lovasközpontban megtartott majális, amely voltaképpen egy rendhagyó tornaóra volt. Az alkalom a Nagyszőlősi 3. Számú Perényi Zsigmond Középiskola és a lovasközpont együttműködésének köszönhetően, a Kárpátaljai Magyar Líceum közreműködésével valósult meg.

Az iskola növendékei a program alkalmával bemutatták lovastudásukat, illetve azt, hogyan sajátították el a botforgatás, valamint az íjászat alapjait.

A Szelíd Lovasközpont tornaterem hiányában már közel egy éve tart rendhagyó tornaórákat a Nagyszőlősi 3. Számú Perényi Zsigmond Középiskola számára. Ebben segítségükre volt a Kárpátaljai Magyar Líceum is, hiszen a gyerekek utaztatását az iskola és a város határain túl elhelyezkedő lovasközpont között ők oldották meg.  A május végi alkalom pedig jó összefoglalója volt az év során tanultaknak.

„A botforgatás, a lovaglás, valamint az íjászat mellett növendékeink a történelmi múltunkat, őseink harci eszközeinek történetét és használatát is elsajátíthatták. Emellett a gyerekek megtanultak jobban odafigyelni egymásra, közösen együtt dolgozni, és növekedett a magabiztosságuk” – számolt be Nyibilevics Mónika, a Nagyszőlősi 3. Számú Perényi Zsigmond Középiskola igazgatója, aki mindemellett őszinte háláját fejezte ki a szervezőknek és a program lebonyolításában szerepet vállaló szervezeteknek, magánszemélyeknek.

A rendezvény színvonalát a Sárosoroszi Tehetséggondozó Műhely Boróka gyermek-néptáncegyüttesének és népi zenekarának előadása emelte. A hivatalos programot követően a gyerekek kézműves-foglalkozásokon és süteményvásáron vehettek részt.

„Az ilyen alkalmak azért szükségesek, mert a gyerekek nem hibásak abban, hogy immár több mint két éve háború dúl az országban. Nekünk, felnőtteknek az a kötelességünk, hogy a gyerekeknek biztosítsuk a zavartalan gyermekkort. Ez a rendezvény pedig tökéletes alkalom volt erre” – fogalmazott Kudron Zoltán, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének ügyvezető elnöke.

A jótékonysági vásáron a jelenlévők édességeket és az iskolások által készített ajándéktárgyakat vásárolhattak. A bevételt az Ukrán Fegyveres Erők támogatására ajánlották fel.

A kárpátaljai honvédeket támogató mozgalom nagyszőlősi részlege közösségi oldalán mondott köszönetet a támogatásért az iskolásoknak, a szüleiknek és a tanároknak.

TV21 Ungvár/K. K.