Zaporizzsjában lelőttek egy városi tisztviselőt

2024. június 11., 15:42

Június 11-én délelőtt Zaporizzsjában, egy emeletes lakóépület lépcsőháza közelében merényletet követtek el Makszim Denscsik városi tisztviselő ellen. A férfi belehalt sérüléseibe, az elkövetőt még keresik – jelentette az Ukrajinszka Pravda (UP).

„A rendőrség munkatársai megállapították, hogy egy ismeretlen személy négy lövést adott le a helyi tisztviselőre az egyik emeletes épület lépcsőházánál, majd eltűnt a helyszínről. Az áldozat az orvosi segítségnyújtás közben meghalt” – idézi a portál a rendőrség közleményét.

Az UP a zp.vgorode.ua helyi kiadványra hivatkozva írta, hogy május 2-án az áldozat, aki a Zaporizzsjai Városi Tanács jogi támogatási főosztályának hivatalából felfüggesztett vezetője volt, jelezte: nyomást gyakorol rá Ivan Fedorov, a Zaporizzsjai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője. Denscsik szerint Fedorov többször felajánlotta neki, hogy mondjon le önként a tisztségéről, de ő ezt visszautasította.

Fedorov az esettel összefüggésben közölte, hogy a nagy visszhangot keltett gyilkosság nyomozása különleges felügyelet alatt áll.

„Zaporizzsja nem lehet helye az alvilági leszámolásoknak. Ezért a rendfenntartókkal együtt megelőző munkát fogunk végezni a megyeközpontban a bűnözés felszámolása érdekében” – írta Telegram-csatornáján a megyei közigazgatás vezetője.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)