Ötödször rendezett alkotótábort a RIT

Hollósy-alkotótábor Szarvasházán

2009. november 20., 09:00 , 462. szám

A volóci járási Szarvasházán (Zsdenyijevo) rendezte meg soron következő, immár ötödik alkotótáborát a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága (RIT).

A Szülőföld Alap támogatásával november közepén megrendezett Hollósy Simon Alkotótábor munkájában a RIT tagjain kívül számos meghívott művész is részt vett, illetve a fiatal tehetségek felkarolásának jegyében ifjú alkotók is meghívást kaptak az alkalomra.

A több mint egyhetes tábor szervezésében ugyan bizonyos nehézségeket okozott az influenzajárvány, s az időjárás sem volt mindig kegyes az alkotókhoz, a művészek ezzel együtt elégedetten nyilatkoztak az elvégzett munkáról, a csodálatos tájról és az értékes szakmai, művészi tapasztalatcseréről, amire a rendezvény ugyancsak alkalmat biztosított - mondta el lapunknak Riskó György, a RIT alelnöke.

Az alkotótáborban született művekből november 26-án 15 órai kezdettel nyílik kiállítás a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Gross Arnold kiállítótermében a Révész Imre Társaság és a főiskola közös szervezésében.

hk