Második alkalommal szerveztek gyermeknapot a Nagybégányi kistérségben

2024. június 24., 15:05 , 1216. szám

Második alkalommal tartottak közös kistérségi gyermeknapot a Nagybégány központú önkormányzatban. A programnak a helyi gimnázium udvara adott otthont, ahol a kistérség iskoláiból érkezett fiatalok egymás után mutathatták be tudásukat, emellett pedig a szervezők kézműves-foglalkozásokkal, vetélkedőkkel és számos más programmal kedveskedtek a gyerekeknek a vakáció előtti utolsó közös rendezvényükön.

A Nagybégányi kistérség vezetése idén immáron második alkalommal szervezett gyermeknapot. Az elmúlt évben Beregdéda adott otthont a közösségépítő alkalomnak. Ahogy tavaly, úgy az idei évben is egymást követték a fellépő fiatalok a színpadon, bemutatva azokat a táncokat, amelyeket az iskolában tanultak a tanév során. Emellett minden tanintézet egy-egy standot állított fel, ahol kézműves-bemutatókat tartottak. A gyerekek kipróbálhatták a nemezelést, a papírmasé-készítést, de gyöngyből is fűzhettek ékszereket. És persze számos szórakoztató attrakció – légvár, csúszda, körhinta, sportverseny –, no meg fagyi és hot dog is várta a gyerekeket.

„A gyermekek a boldogságunk, ők jelentik számunkra az örömet a nehéz hétköznapokban, ők jelentik a jövőt” – hangsúlyozta Nagy Anna, a kistérség polgármestere, aki a sajtó képviselőinek azt is elmondta: fontosnak tartják, hogy ebben a háborús helyzetben a gyermekeknek felhőtlen időtöltést, tartalmas szórakozást biztosítsanak.

„Nagy öröm számunkra, hogy a gyerekek arcán felhőtlen mosoly ragyogott egész nap. Feltett célunk biztosítani, hogy a gyerekek valódi gyerekkort élhessenek és jól tudják magukat érezni” – tette hozzá a kistérség polgármestere.

„Kárpátalja-szerte, így a Nagybégányi kistérségben is nehéz évet zártak az oktatási intézmények. A gyermeklétszám itt is csökkent. Többek között ezért is van nagy szükség a hasonló programokra, hogy a fiataljaink ismerjék egymást, hiszen egy közösségként egymásra számíthatunk leginkább” – emelte ki Peres László, a Guti Gimnázium tanára, a KMKSZ Nagybégányi Alapszervezetének elnöke.

A kistérségi gyermeknapon csaknem 500 fiatal vett részt. A szervezők a továbbiakban minden évben más-más településen tartják majd meg a rendezvényt.

TV21 Ungvár/K. K.