Már pontelőnnyel vezet a Dinamo Kijev

Labdarúgás

2024. október 9., 08:27 , 1231. szám

A hét végén a 9. fordulót bonyolították le az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A tabellát eddig pontegyenlőséggel vezető Dinamo Kijev és Olekszandrija közül mindkét együttes megőrizte ugyan veretlenségét, de győzni csak a fővárosiaknak sikerült, amivel Olekszandr Sovkovszkij gárdája immáron pontelőnnyel vonulhatott pihenőre a válogatott programja miatt beiktatott szünetre.

Az Európa-ligában két vereséggel kezdő Dinamo a hazai pontvadászatban javított, és 2-1-re legyőzte a Krivbaszt. A kijeviek legnagyobb riválisának számító Olekszandrija hazai pályán csak az utolsó percben megítélt kétséges büntetővel tudott pontot menteni a Ruh Lvivvel szemben.

A bajnokságban eddig már két vereséget is begyűjtütt címvédő Sahtar Donyeck javuló játékkal magabiztosan fektette két vállra az LNZ Cserkaszit.

Eredmények: Kárpáti Lviv–Inhulec Petrove 0-0, Csornomorec Odessza–Obolony Kijev 1-0, Veresz Rivne–Zorja Luhanszk 2-1, Olekszandrija–Ruh Lviv 1-1, Kolosz Kovalivka–Livij Bereh 0-0, Polisszja Zsitomir–Vorszkla Poltava 2-1, Sahtar Donyeck–LNZ Cserkaszi 5-1, Dinamo Kijev–Krivbasz 2-1.

A Dinamo Kijev 22 ponttal vezet az egyformán 20 pontos Polisszja és Olekszandrija előtt. A Sahtar 16 ponttal a negyedik. Az első négy helyezett egyformán nyolc mérkőzésen van túl.

(jakab)