Szurkolói csetepaté Szürtében

2009. szeptember 4., 10:00 , 451. szám

Olvasóink tájékoztatása szerint az ungvári járási labdarúgó-bajnokság Tiszasalamon és Nevicke közötti vasárnapi összecsapását követően Szürte határában egymásnak estek a salamoni és a nevickei szurkolók, valamint a vendégcsapat játékosai.

Információink szerint a konfliktus a tiszasalamoni labdarúgópályán robbant ki, miután - ahogyan az hasonló esetben lenni szokott - a pályán lévő játékosok valamelyike egy megtorlatlan sérelem hatására "visszaütött". A pályára ekkor néhány szurkoló is berohant, de a komolyabb rendbontást akkor még sikerült megakadályozni.

Meg nem erősített információk szerint azonban a 0-0-s döntetlennel véget ért találkozót követően az elégedetlen hazai szurkolók egy csoportja a vendégcsapat autóbusza után eredt, s a szürtei benzinkútnál összecsapásra került sor a két fél között. A beszámolók szerint a csetepaténak, amelyhez a mentőket és a rendőrséget is riasztották, több sérültje volt. Az ungvári járási mentőállomáson elmondták, több könnyebb sérültet a helyszínen láttak el, két személyt az ungvári, egyet pedig a csapi kórházba szállítottak be.

Az ungvári járási rendőrség jövő hétre ígért tájékoztatást az ügyben, miután keddi információnk szerint még nem született döntés arról, indul-e eljárás az ügyben, s ha igen, milyen indoklással.

szcs