Hittantábor Nagyszőlősön

Olvasói levél

2009. augusztus 21., 10:00 , 449. szám

A nagyszőlősi református gyülekezet ifjai a tanév folyamán szorgalmasan vettek részt a hittanoktatásban és vasárnaponként szép számmal voltak jelen az istentiszteleteken. Közben nagyon várták a nyári vakációt, hiszen már évek óta rendszeresen szervezünk nyári hittantábort.

Így volt ez az idén is. Örömmel jöttek a meghirdetett napon a fiatalok a tábornyitóra. Pontos beosztás szerint teltek napjaink. Imádkozással, sok énekléssel és bibliatanulmányozással kezdtük együttlétünket. Fő témánk "Az igazi Kincs" volt. Azt igyekeztünk megértetni a fiatalokkal, hogy életük igazi kincse az Úr Jézus Krisztus. Arra kell törekednünk, hogy Őt megtaláljuk, de nem szabad akkor sem ölbe tett kézzel ülni, hanem tovább kell adni embertársainknak a Kincset. Tartalmasan, de vidáman, sok játékkal tarkítva töltötték idejüket a gyerekek, a nap végén alig akartak hazamenni. Minden este "morzsaszedegetést" végeztünk, vagyis minden gyerek elmondta, mi volt a legjobb dolog számára az adott napon. Sok gyerek tett szívből jövő bizonyságot.

A táborozást három kirándulással is színesítettük. Két napot a festői szépségű Tisza-parton töltöttünk. Remekül éreztük magunkat, sőt a köz javára is cselekedtünk: kb. 1,5 km hosszan megtisztítottuk a partot, egy helyre gyűjtöttük a rengeteg eldobált pillepalackot és megkértük az ott építkező társaságot, hogy szállítsák el a folyó környékét csúfító és károsító szemetet.

Az idősebb hittanosokkal pedig Lembergbe utaztunk, ahol e gyönyörű város nevezetességeivel ismerkedtünk meg. Rengeteg élményben volt részünk, de a legfontosabb, hogy összekovácsolódott ifjúságunk, testvérekké váltak és többen megtalálták az igazi Kincset, az Úr Jézust.

Czirók Éva hittanoktató