Növekedhetnek a vízdíjak

Beregszász

2009. augusztus 14., 10:00 , 448. szám

Beregszászban szárnyra kapott a hír, miszerint hamarosan növekedni fognak a városban a vízdíjak. Az ügy kapcsán Szavcsur Valéria, a vízszolgáltatásért felelős Kárpátvíz Kft. főközgazdásza nyújtott tájékoztatást.

"Tényleg tervezi a kft. a vízdíjak bizonyos mértékű emelését, az erről szóló javaslatot már kb. egy hete eljuttattuk a városi vezetéshez tanulmányozásra – informál Szavcsur Valéria. – Ezek szerint az ívóvíz jelenlegi, 5,14 hr-s köbméterenkénti ára 5,90-re, a szennyvíz pedig 2,35 hr-ról 2,83-ra növekedne. A beadástól számított egy hónapon belüli, augusztus végén tartandó szavazás fogja eldönteni azt, hogy szeptember elejétől történik-e díjemelés vagy sem".

Arra a kérdésre, miért vált mindez szükségessé, Szavcsur Valéria elmondta: "Több tényező játszott ebben szerepet. Az egyik, hogy a világgazdasági krízis miatt a kft. már közel egy fél éve nem emelte meg az alkalmazottak fizetését az állami szintre. Több mint egy fél évig azonban ezt nem szabad halogatni, úgyhogy mi is emeltünk a béreken. Egy másik tényező pedig, hogy július elejétől üzemelni kezdett a szennyvíztisztító telep, az erre fordított kiadások után is indokolttá vált a díjemelési javaslat."

fzs