Hogyan követeljük vissza a pénzünket?

Ha az áru selejtes

2009. július 17., 10:00 , 444. szám

"Meglehetősen drága, 550 hrivnyás szandált vásároltam az egyik ungvári üzletben, de a lábbeli talpa két hét múlva szabályszerűen kettétört. Amikor reklamáltam a boltban, azt a választ kaptam, hogy mechanikai sérülés érhette a lábbelit, ezért nem fizetik vissza az árát. Kitaláltak valamiféle szakvéleményezést, amit azonban nekem kellett volna megfizetnem. Egyszóval húzták az időt, azt remélték, hogy előbb-utóbb rálegyintek az egészre, és veszni hagyom a pénzemet" - meséli egyik olvasónk, és azt kérdezi, mit tehet ebben az esetben.

A fogyasztók jogainak védelméről rendelkező törvény 8. cikkelyének értelmében a megállapított garanciális idő alatt felfedett hiányosságok esetén a fogyasztónak jogában áll követelni: a vételár arányos csökkentését; a termék hiányosságának ingyenes kiküszöbölését ésszerű határidőn belül; a hiányosságok kiküszöböléséből adódó költségek megtérítését. A vásárlói követelések teljesítésének határideje a szakértői vizsgálat időtartamának figyelembevételével 14 nap. A vételár visszatérítését a vásárló abban az esetben követelheti, ha lényeges hiányosságokra derül fény, amit a szakértői vizsgálat is alátámaszt. Ugyanezen törvény 17. cikkelye 4. részének értelmében a szakértői vizsgálat költségeit az eladó állja.

Amennyiben az eladó megtagadja a kártérítést, a vásárlónak jogában áll panasszal fordulni a fogyasztóvédelmi főhivatalhoz, mellékelve a lábbeli vásárlásának tényét igazoló dokumentumok (például a számla) másolatát.

zzz