Gazdára találtak a nyeremények

Mátyás király mesekönyvakció

2009. július 17., 10:00 , 444. szám
Tóth Kornélia, Beregrákos

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség által megjelentetett Mátyás, az igazságos című mesekönyvhöz kapcsolódó rejtvénypályázatunkra vidékünk szinte minden magyar iskolájából érkeztek megfejtések szerkesztőségünkbe: több mint félezer helyes. A Kárpátalja szerkesztőségében megejtett sorsolás eredményeként gazdára találtak az értékes nyeremények. A két fődíjat lapunk munkatársától, Badó Zsolttól vehették át a nyertesek otthonukban, a könyvjutalmakat pedig postán juttatjuk el.

A digitális fényképezőgépet a Beregrákosi Általános Iskola 4. osztályos tanulója, Tóth Kornélia nyerte, aki nagyon szeret énekelni és táncolni. Négyen vannak testvérek, a nővére szeptembertől már kilencedikes, a bátyja pedig hetedikes lesz, és van egy öccse is, aki most megy első osztályba. Elárulta, hogy nagyon örül az új fényképezőgépnek, igaz, még nincs számítógépük, amelyre letölthetné a képeket, de majd az iskolában vagy a parókián talán sikerül megoldani a problémát.

Mobiltelefont nyert Bocán Nikolett, a Gálocsi Elemi Iskola 4. osztályos tanulója, aki jövőre már a Sislóci Középiskolában folytatja tanulmányait, hisz szülőfalujában csak elemi iskola működik. Kedvenc tantárgya a rajz és a magyar olvasás. Nagyon örült a mobiltelefonnak, amelynek összeszerelésében két évvel idősebb bátyja, Attila segített neki.

A fődíjak mellett könyvjutalmat nyertek a következő megfejtők:

A Mondák Mátyás királyról c. könyvet:

1. Ács Virág, Beregújfalu; 2. Csákány András, Csongor; 3. Major Ábel, Salánk; 4. Nagy Orsolya, Kígyós; 5. Orosz Melánia, Visk; 6. Szanyi Izabella, Nagydobrony.

Őcsák Veronika Flóra Szivárványföldön című könyvét: 1. Bányai Veronika, Bene; 2. Bence Viktória, Izsnyéte; 3. Bogáthy Eszter, Kisgejőc; 4. Cigus Alexandra, Akli; 5. Fazekas Andzselika, Verbőc; 6. Galba Anna, Nagybereg; 7. Heczel Andrea, Visk; 8. Nagy Klaudia, Dercen; 9. Szabó Alex, Tiszasalamon; 10. Szeles Evelin, Visk.

dózsa