Kultúrák közötti párbeszéd

Karikatúrakiállítás

2009. május 22., 10:00 , 436. szám

Minden érdeklődő felvidulhatott május 19-én azon kiállítás anyagát megtekintve, mely a Magyar Köztársaság Beregszászi Konzulátusának szervezésében a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Gross Arnold kiállítótermében talált otthonra. A vidámság oka egyszerű: karikatúrákból állt a kiállítás anyaga.

A kiállításnak helyet adó főiskola képviseletében Csernicskó István, a főiskola rektorhelyettese mondott köszöntőt, üdvözölve Scherczer Károly és dr. Nagy Petronella konzulokat, valamint az érdeklődőket.

Scherczer Károly konzul a karikatúrakiállítás előzményeit ismertetve elmondta: Az Európai Unió a 2008-as évet A kultúrák közötti párbeszéd európai évének nyilvánította. A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma és a Magyar Kultúra Alapítvány ehhez kapcsolódóan karikatúrapályázatot hirdetett magyar és külföldi alkotóknak Kultúrák közötti párbeszéd címmel. Ezen beküldött pályamunkákból áll az itt prezentált kiállítás, mely Kárpátalján Ungvár és Nagyszőlős után ez alkalommal Beregszászban tekinthető meg.

A közös nevetés két ember vagy két nemzet között pozitív érzéseket kelt, és segít átgondolni egymást. "A jó karikatúra nemcsak megnevettet, hanem gondolkodásra is készteti a nézőt" - mondta Scherczer Károly.

Ezt követően mindenki megtekinthette a színes kiállítást.

halász