Konferencia Nagydobronyban

2009. május 22., 10:00 , 436. szám

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány és a Kárpátaljai Szent Márton Karitász közös szervezésében május 15-17. között konferenciára került sor a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon épületében.

A konferencia témája az "Önkéntesek bevonása a szociális területen működő kárpátaljai civil szervezetek tevékenységébe" volt. Erre az alkalomra két előadót hívtak meg a szervezők - egy perecsenyi házaspárt: Visnyák Andrijt és Eleonórát, akik előadások, gyakorlati feladatok és szerepjátékok keretében adtak át a résztvevőknek a hasznos tudást és tapasztalatot.

- A megfelelő önkéntesek felkeresése, megszólítása és hatékony alkalmazása fontos mozzanat a szociális területen működő civil szervezetek életében - mondta el Visnyák Andrij -, ezért ezen a konferencián igyekeztünk bemutatni ennek mikéntjét, nehézségeit és nem utolsósorban jogi hátterét, lehetőségeit.

A konferencia résztvevőinek a gyermekotthon lakói - az itt nevelkedő lányok - zenés-táncos előadással kedveskedtek, miután Katkó László, az intézmény vezetője bemutatta az otthont és elmesélte létrejöttének történetét, működését a mindennapokban.

A konferencia utolsó napján Kacsó András, a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott egy rövid előadást, amiben elmondta meglátásait a kárpátaljai magyarság erősségeivel, gyengeségeivel, lehetőségeivel és feladataival kapcsolatban.

A konferencia megrendezésének költségeit a Nemzeti Civil Alap (NCA) biztosította.

fzs-bsz