Randalírozott Lucenko

Botrány Frankfurtban

2009. május 8., 10:00 , 434. szám

Rendőrök vezették el az ukrán belügyminisztert, mivel a tárcavezető ittasan randalírozott a frankfurti repülőtéren - adta hírül szerdán a Bild német bulvárlap.

Jurij Lucenko a fiával együtt frankfurti átszállással tartott Kijevből Szöulba. A Lufthansa német légitársaság szóvivője úgy fogalmazott, egy ukrán utas "erősen ittasnak" tűnő állapotban "hangoskodott". Hírek szerint a belügyminiszter 19 éves fia is alaposan felöntött a garatra. Mivel félő volt, hogy a két ukrán a Dél-Koreába tartó gép fedélzetén is közönségesen fog viselkedni, a gép kapitánya úgy döntött, nem engedi föl őket a fedélzetre. Miután ezt közölték velük, tettlegességre vetemedtek - állítólag mobiltelefonokat hajigáltak -, ezért a rendőrség némi kézitusa után elvezette őket. Az ukrán miniszter és fia végül - kijózanodva - a kedd esti járattal utazott el Szöulba.

Lucenko ellen tavaly már indult egyszer eljárás, akkor könnyű testi sértést követett el. A politikus Leonyid Csernoveckij kijevi polgármesterrel keveredett konfliktusba a nemzetbiztonsági és védelmi tanács egyik ülése után. (Kárpátalja/MTI/blikk.hu/index.hu)