Új mentőállomás Bátyúban

2009. március 6., 09:00 , 425. szám

Hétfőn felavatták a beregszászi járási Bátyú új mentőállomását, ahol ezentúl kilenc egészségügyi dolgozó teljesít majd szolgálatot.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Volodimir Trikur, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás elnöke és Sin József az egészségügyért felelős elnökhelyettes, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, Valerij Jarilovec, a Beregszászi Járási Kórház főorvosa, valamint Volodimir Malis, a járási közigazgatás egészségügyi osztályának vezetője, aki bemutatta a mostantól rendszeres ügyeletet tartó mentőállomás dolgozóit és sok sikert kívánt a munkájukhoz.

Beregszászi Ferenc polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a mentőállomás alkalmazottai nagyon fontos és felelősségteljes munkát látnak majd el Bátyú és a környék falvainak életében. Elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt zárták be a Bátyúi Körzeti Kórházat, amely Bátyú lakossága mellett ellátta a környező települések lakosságát is. Mivel a nagyközség a legtávolabb fekszik a járási székhelytől, nem mindig sikerült a balesetet szenvedőknek és súlyos betegeknek segítséget nyújtani, ezért a helyi tanács már régen kéri egy mentőállomás megnyitását. "Mostanra sikerült biztosítani épületet - a régi patikát újítottuk fel e célra - és garázst, mely feltétele volt a megnyitásnak - mondta a polgármester -, így mindanyiunk örömére megkezdhette munkáját a mentőállomás."

dózsa