Csempészek támadtak vámosokra

2009. február 20., 09:00 , 423. szám

Két vámost vertek meg csempészek a Nagyszőlősi járásban található nevetlenfalui (Gyakovo) ukrán-román határátkelőhelyen, s a sérült pénzügyőrök kórházba kerültek.

Két ismeretlen viperával (teleszkópos ólmosbot) és baseballütővel támadta meg a munkahelyükről hazafelé tartó vámosokat Nevetlenfaluban. A pénzügyőrökre munkájuk miatt támadtak rá, ugyanis a verőemberek az ütlegek során utaltak egy csempészcigaretta-szállítmány feltartóztatására, és a sértettek családjainak kiirtásával fenyegetőztek, ha ez még egyszer előfordul.

A megtámadott pénzügyőrök egyike a napokban hétezer doboz csempészcigarettára bukkant egy Romániából Ukrajnába tartó autóbuszban. Az ukrán törvények értelmében a határátkelőhelyen megtalált csempészárun kívül a vámhatóság elkobozza a bűncselekmény elkövetésére használt járművet is.

Az ukrán vámszolgálatot nyugtalanítja a nagyszőlősi vámhivatal munkatársait ért támadás, mivel a pénzügyőrök szociális és fizikai védelme a vámügy egyik legsebezhetőbb pontja. (Kárpátalja/zakarpattya.net.ua/MTI)