Teleházátadás Mezőváriban

2009. január 30., 09:00 , 420. szám

Folytatódik a KMKSZ-nek a Szülőföld Alapnál elnyert pályázati támogatásból indított Teleház-programja, melynek köszönhetően egyre több magyarlakta kárpátaljai település kapcsolódhat be a világ információs hálózatába. Legutóbb január 24-én - ez évben elsőként - a beregszászi járási Mezőváriban került sor teleházátadásra.

A megnyitó ünnepségen az értékes számítástechnikai felszerelést Sin Józseftől, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnökhelyettesétől, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete elnökétől Berki Károly, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke és Kovács Sándor (felvételünkön), a mezővári református egyház képviselője vehette át, aki a kántorlakásban elhelyezett teleház üzemeltetését és felügyeletét is vállalta.

Berki Károly a mezőváriak köszönetét tolmácsolta Sin Józsefnek, utalva arra, hogy az információs társadalom korában milyen nagy segítséget jelentenek majd kortól-nemtől függetlenül a helyi lakosoknak a teleház nyújtotta szolgáltatások, lehetőségek.

Sin József beszédében elmondta: az internet bekötését és a szolgáltatás költségeit a KMKSZ egy évig magára vállalja. A KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke külön örömének adott hangot, hogy ez évben is sor került az első teleházátadásra, melyet remélhetőleg hamarosan több hasonló ünnepélyes alkalom fog követni. A Teleház-program következő állomása Guton lesz.

fzs