Március 15-én lesz a XX. közgyűlés

Választmányi ülés Beregszászban

2009. január 23., 09:00 , 419. szám

Január 16-án megtartotta idei első ülését a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének választmánya, amelyen értékelték az elmúlt évben elvégzett munkát, s megfogalmazták az előttük álló időszak legfontosabb feladatait.

Sin József, a középszintű szervezet elnökének beszámolója után Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke köszöntötte a választmányt, majd röviden összefoglalta, az Ukrajnában egyre élesedő krízis körülményei között milyen szerepet kell betölteni szövetségünk tisztségviselőinek, képviselőinek. Mint mondta, a gazdasági válság hatásai a közeli jövőben még súlyosabban fognak mutatkozni, az országnak az utóbbi időben már stabilizálódni látszó helyzete megingott. Ez a helyzet hatással lehet arra a tendenciára, hogy sok magyar szülő idén ukrán iskolába íratta gyermekét, ez a folyamat megállhat. Ilyen körülmények között ma még fontosabb, hogy a KMKSZ világos és következetes álláspontot képviseljen.

A választmányi tagok kérdéseire adott válaszok keretében elhangzott, hogy az idei évben is folytatódik a Szülőföld Alaphoz benyújtható pályázatok eddigi rendje és lehetőség szerint a Teleház-program is.

A választmány és a járási tanács KMKSZ-frakciójának meghívására az ülés munkájában részt vett Gerzsenyi Ida, a járási munkaügyi és szociális főosztály kedvezményekkel és szubvenciókkal foglalkozó osztályvezetője, aki tájékoztatta a jelen lévő alapszervezeti elnököket a különböző támogatások, kedvezmények igénylésének rendjéről, így az érintettek hozzájuk is fordulhatnak felvilágosításért.

Az ülésen jóváhagyták a középszintű szervezet ez évi munkatervét. A legközelebbi rendezvények: a böllérverseny január 31-én Mezőgecsében és a hagyományos farsangi bál február 14-én Jánosiban. A KMKSZ megalakulásának 20. évfordulója jegyében megtartott középszintű közgyűlésre március 15-én Beregszászban kerül sor.

m