A bankhoz bilincselte magát egy nyugdíjas

2009. január 23., 09:00 , 419. szám

Egy harkivi nyugdíjas az egyik bankfiók pultjához bilincselve magát követelte, hogy a pénzintézmény fizesse ki számára a bankszámláján szereplő pénzt. A bank munkatársai végül az idős ember kórházi ágyánál fizették ki a teljes összeget.

Egy harkivi bankfiók ügyféltermének egyik pultjához bilincselte magát az a helyi nyugdíjas, akinek a pénzintézmény munkatársai nem akarták kifizetni az éppen lejárt lekötött határidős betétszámláján szereplő pénzt: mintegy 7 ezer dollárt - közölte a Komszomolszkaja Pravda ukrajnai kiadása. Az idős férfi azt követően szánta el magát az akcióra, hogy közölték vele: a fiók nem rendelkezik elegendő készpénzzel, ezért jöjjön vissza másnap.

Az ügyfelet a fiók munkatársai előbb rendőrök segítségével akarták eltávolítani. A járőrök azonban nem intézkedtek, hiszen nem zavarta a közrendet. A fiók igazgatója végül beleegyezett, hogy kifizetik a neki járó összeg egyharmadát, a többit pedig másnap rendezik.

A nyugdíjas viszont az átélt izgalom hatására még aznap szívrohamot kapott, s kórházba került. A fiók igazgatója a kórházi ágyánál személyesen adta át az intenzív osztályon fekvő ügyfélnek a fennmaradt hátralékot.

pp