A balesetveszélyes helyzet és baleset

2009. január 16., 09:00 , 418. szám

A tapasztalt gépkocsivezetők emlékezhetnek még a hírhedt DAI-hónapra, melynek során számolatlanul vonták be a vezetői jogosítványokat "balesetveszélyes helyzet okozásáért". Az új jogszabályok értelmében a balesetveszélyes helyzet okozásának tényállását a DAI felügyelőjének bizonyítékokkal kell alátámasztania: a tanúk és a kárvallottak vallomásaival, a helyszínelés eredményeivel. Ezek nélkül nem szabható ki büntetés.

Ugyanakkor rendkívül szigorú szankciókat írnak elő az új jogszabályok a legcsekélyebb balesetek esetére is. Így például, még ha a DAI felügyelőjét csupán egy apró koccanás helyszíni szemléjére hívták is ki (például, mert igazolás kell a biztosítótársaságnak), a gépkocsivezető azt kockáztatja, hogy tekintélyes bírságot szabnak ki rá, de akár a vezetői jogosítványát is elveszítheti vagy elzárásra ítélhetik.

Annak a gépkocsivezetőnek a védekezése, aki a baleset okozója volt, az adminisztratív törvénysértésekről rendelkező kódex (KoAP) 10., 11., 17., 18. és 34. paragrafusára épülhet. Ezek lényege úgy foglalható össze, hogy a vétkes a cselekményért kiszabható minimális büntetésre számíthat, ha a baleset óvatlanságból következett be, de akár fel is menthetik a gépkocsivezetőt, amennyiben végszükségből cselekedett (ha másként cselekszik, jelentősen nagyobb lett volna a kár). Természetesen ezen tényállások igazolásához bizonyítékokra és tanúkra van szükség.

k