Befizethetetlen bírság

2008. november 28., 09:00 , 411. szám

Nem könnyű befizetni az új közlekedési bírságokat, írja a Szegodnya, amely összeállításában azt állítja, hogy számos bankfiókban máig nem tudják, melyik számlára kell átutalni a pénzt.

A napilap azoknak a lakossági panaszoknak járt utána, miszerint voltak, akik napokig nem tudták befizetni a rendőrség által rájuk kiszabott közlekedési bírságot, miután a pénzek fogadására kijelölt bankok fiókjainál nem ismerték azoknak a számláknak a rekvizitumait, ahová a pénzt kell irányítaniuk. A Szegodnya olyan eseteket idéz fel, amikor a megbírságoltaknak előbb el kellett menniük a rendőrségre a banki rekvizitumokért, s csak ezután fordulhattak a pénzintézethez a befizetéssel. A lap szerint az állami közlekedésrendészetnél (GAI) nem tudták kommentálni a helyzetet, mivel - elmondásuk szerint - a pénz nem az ő számlájukra folyik be, hanem az államkincstáréra.

Az Oscsadbank egyik fővárosi fiókjában a Szegodnya érdeklődésére elmondták, hogy rendelkeznek ugyan az utalványok mintapéldányaival, de azokon több számlaszám is szerepel, amelyekre a pénz átutalható. Az újságírónak a bankban azt tanácsolták, a pontos banki rekvizitumok birtokában kell befizetni a bírság összegét. A gépjárművezetők értetlenül kérdezik, hol a garancia arra, hogy pénzük a megfelelő számlára folyik be, s ha nem így történik, előfordulhat, hogy az csak a következő évi műszaki vizsga alkalmával derül ki. Az emberek nem értik, miért nem adhatja ki a banki rekvizitumokat a GAI munkatársa a csekkel együtt, amikor büntet - írja a Szegodnya.

szcs