GAI: Hová dugják a csúszópénzt?

2008. október 31., 09:00 , 407. szám

Lapértesülések szerint hamarosan 100 hrivnyában korlátozzák azt az összeget, amelyet az Állami Közlekedésrendészeti Felügyelet (GAI) egy-egy szolgálatban lévő felügyelője tarthat magánál.

Az intézkedés célja a korrupció visszaszorítása, közölték a közlekedésrendészetnél. A hivatalnál úgy vélik, 100 hrivnya elegendő, hogy a felügyelő megebédeljen és szükség esetén feltöltse mobiltelefonja kártyáját. Amennyiben ennél nagyobb összeget találnak ellenőrzéskor valamelyik felügyelőnél, megkérdezik az általa ellenőrzött autósokat, nem fizettek-e neki csúszópénzt - közölték a GAI sajtószolgálatánál.

"Nálunk azt beszélik, hogy ezt rögzítik a szerződéseinkben, amelyeket ez év végén, a jövő év elején kötnek velünk. Tudom, hogy a pénzemet a személyes holmijaimnak fenntartott dobozban kell majd hagynom, amikor szolgálatba lépek. Nehéz lesz annak, aki gépkocsin dolgozik videokamerával. Habár, azt hiszem, valamit majd csak kitalálnak" - ismerte le egy magát érthetően megnevezni nem kívánó felügyelő a Szegodnya című fővárosi napilapnak. Ő maga azt tervezi a lap beszámolója szerint, hogy a "megkeresett" pénzt a rokonainak fogja átadni, akik szolgálat közben felkeresik majd, hogy elvigyék a "bevételt". Egy másik felügyelő elmondta, a GAI-nál az évek során tökéletesített rendszere működik annak, hogyan osztoznak a főnökséggel, ezért maguk a vezetők fogják fedezni a megvesztegethetőket. (Kárpátalja/segodnya.ua)