Magyarországi segítségre is számítanak a kárpátaljai kommunisták

2008. október 24., 10:00 , 406. szám

Kész elfogadni a magyarországi és a szlovákiai kommunisták anyagi támogatását a decemberi előrehozott ukrajnai parlamenti választásokra történő felkészüléshez az Ukrán Kommunista Párt (UKP) Kárpátalja megyei szervezete – jelentette be az UKP hétvégi soron kívüli kongresszusán Volodimir Alekszij, a párt Kárpátalja megyei bizottságának első titkára.

A kijevi pártfórumon felszólaló Alekszij beszédében elismerte, hogy az ukrán választójogi törvénnyel összeegyeztethetetlen külföldi támogatás elfogadása a választási kampányhoz, de – mint fogalmazott – "Szlovákia és Magyarország kommunistái a segítségüket ajánlották nekünk" – idézte hétfői számának online kiadásában a kárpátaljai első titkár szavait a Kommerszant-Ukraina című ukrán gazdasági napilap.

Az újság szerint a kongresszuson elhangzott bírálatra, amely szerint a nyilvánosság előtt nem célszerű hasonló bejelentéseket tenni, Alekszij azt válaszolta: mindenképpen kérni fogják a magyarországi kommunistákat, hogy folytassanak választási agitációt az UKP mellett a kárpátaljai tömbmagyarság körében. (Kárpátalja/MTI)