II. Mezőgecsei Lekvárfőző Fesztivál

2008. augusztus 8., 10:00 , 395. szám

A Mezőgecsei Községi Tanács, valamint a Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete 2008. augusztus 30-án rendezi meg a II. Mezőgecsei Lekvárfőző Fesztivált, melyre szeretettel meghívnak minden érdeklődőt.

A fesztiválra benevezhetnek lekvárfőző csapatok, amelyek bemutathatják a vidékükön elterjedt hagyományos lekvárfőzés technikáját. Emellett a csapatok benevezhetnek a magyar nemzeti ételfőző versenyre is, mely 2 kategóriában kerül megrendezésre: bográcsgulyás, halászlé.

Tudnivalók:

A csapattagok száma nincs korlátozva. Az elkészített ételeket megvásárlásra is kínálhatják. Nevezési díj csapatonként 50 hr. A szervezők biztosítják a szükséges helyet, illetve ingyenesen a tűzifát és a világításhoz szükséges áramkapcsolatot. A nevezőknek hozniuk kell: sátrat, asztalt, széket, üstöt, szilvát. Lehetőség van a szilva vásárlására is, amit azonban a rendezvény kezdetét megelőzően egy héttel le kell foglalni és ki kell fizetni árának 70%-át. A csapatok kizárólag azokat a meleg ételeket árulhatják, melyekkel a különböző versenyszámokba beneveztek, illetve minden olyan ételt, amely szilva vagy szilvalekvár felhasználásával készült. Az első helyezettek értékes ajándékokat nyernek. A csapattagoknak a Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete korlátozott számban szálláslehetőséget is tud biztosítani

Jelentkezés és bővebb információ: Mezőgecse, Hajnal u. 36.; 00-380-31-41-4-13-32, 00-380-50-92-55-70, e-mail: mezogecse@freemail.hu; mezogecse@yahoo.com, home page: mezogecse.atw.hu.

Jelentkezési határidő: 2008. augusztus 25.