Emberrablás és nemi erőszak Ungváron

2008. április 4., 10:00 , 377. szám

Egy 25 éves férfi Ungváron elrabolt és egy őrbódéban napokig fogva tartott, s több ízben megerőszakolt egy 15 éves lányt.

A március első felében történt példátlan esetről most számolt be a BM Megyei Főosztályának sajtószolgálata.

A 15 éves Viktóriát azon a március elei napon a közeli boltba küldte le az édesanyja. Haza azonban már nem tért.

Sötétedés után a család felkerekedett, s a rokonokkal együtt egész éjszaka keresték a lányt, de hiába. Viktória eltűnését a kora reggeli órákban jelentette a rendőrségen az édesanyja. Az ügyben a bűnügyi rendőrség fiatalkorúak ügyében illetékes nyomozócsoportja kezdte meg a vizsgálatot.

Mint utólag kiderült, az emberrablást egy bizonyos Zoltán követte el. A 25 éves, büntetett előéletű férfinek megtetszett a kislány, s már egy ideje azon volt, hogy szorosabb kapcsolatba kerüljön vele, ám ezt a szülők megakadályozták, sőt szigorúan eltiltották őt a lányuktól.

Zoltán a bolt előtt csapott le a lányra, akit erőszakkal a megyeszékhely egyik távoli kerületébe vitt, ahol egy magánterületen álló őrbódéba zárt. Azon túl, hogy napokon át erőszakkal szexre kényszerítette, még Viktória ékszereit is magához vette, s azokat zálogba csapta. Míg ő távol volt, két, eddig azonosítatlan idegen őrködött a bódé előtt.

A szerencsétlen lánynak végül március 12-én nyílt alkalma arra, hogy megszökjék, kihasználva, hogy fogva tartója mélyen aludt.

Amikor Zoltán rájött, hogy rabnője kiszabadult, el akart tűnni a megyéből, ám ahhoz, hogy eljusson Lembergbe, szüksége volt a személyi igazolványára, amelyet otthon tartott. A rendőrök a lakása bejárata előtt tartóztatták le.

Emberrablás és több ízben elkövetett erőszakos nemi közösülés vádjával jelenleg az Ungvári Vizsgálati Fogházban várja a bírósági ítéletet.