A 2012-es parlamenti választások jelentették a fő témát

KMKSZ-alapszervezeti gyűlés Tiszakeresztúrban

2013. február 8., 02:00 , 630. szám
Gerendely Béla és Kovács Miklós tájékoztatja a tagságot

A nagyszőlősi járási Tiszakeresztúrban 2013. február 3-án tartották meg a KMKSZ-alapszervezeti gyűlést, melyen Gerendely Béla, az alapszervezet elnöke üdvözölte a megjelent alapszervezeti tagokat, valamint a meghívott vendégeket: Kovács Miklóst, a KMKSZ elnökét és Barta Józsefet, a KMKSZ Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének az elnökét.

Kovács Miklós felszólalásában kifejtette, miszerint a Szövetség jobb szereplésre számított a múlt őszi parlamenti választásokon. A KMKSZ remélte: mivel mindenki előtt teljesen nyilvánvaló volt, hogy magyar és nem magyar képviselőjelöltek között kellett választani, a magyar választók a magyar jelöltekre fogják leadni a voksukat. Ám tömeges szavazateladásokra került sor. A Szövetség túlerővel állt szemben, de megtette a magáét nemzetünk becsületéért. S továbbra is el lehet mondani, hogy Kárpátalján van egy magyar szervezet, amelyik komolyan veszi a magyar érdekvédelmet.

A vereckei honfoglalási emlékművet, annak sorozatos meggyalázásait érintő kérdésekre válaszolva a KMKSZ elnöke elmondta, hogy nem őriztethetik az emlékművet, mert az nagyon költséges lenne. Az idén tavasszal viszont – ha minden jól alakul – megoldják az objektum folyamatos online videomegfigyelését.

Barta József ugyancsak kitért a tavalyi parlamenti választásokra. Mint mondta, a Szövetség elveszítette a választásokat, de megőrizte az önbecsülését. Valószínű, hogy több párt a jövőben is élni fog a szavazatvásárlás eszközével és egyéb törvénytelen, becstelen módszerekkel, s nem változtathatjuk meg Ukrajnát, de a magyar választópolgárok megváltoztathatják a hozzáállásukat, amit meg is kell, hogy tegyenek. Ne adják el a szavazataikat, s hozzáértő, becsületes jelöltekre voksoljanak. Emellett a felszólaló arról is beszélt, hogy meg kell mozgatni a Szövetség tagságát. Kitért rá, hogy a KMKSZ Nagyszőlősi Középszintű és Nagyszőlősi Városi Alapszervezete tizennégy rendezvényt tervezett be az idei esztendőre, s előadásokat szerveznek a kultúra, a tudomány iránt érdeklődő emberek számára. Végezetül pedig leszögezte: minden kárpátaljai magyarnak fel kell emelkedni a hazaszeretet és a nemzeti öntudat olyan szintjére, amilyenen őseink álltak, s szedjük össze magunkat, hogy jobban szerepeljünk a következő választásokon.

Lajos Mihály