Farsangi bál Nagymuzsalyban

2013. február 15., 02:00 , 631. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Nagymuzsalyi Alapszervezete február 9-én tartotta meg az alapszervezet éves farsangi bálját.

A rendezvényt Jakab Erika, a helyi KMKSZ-alapszervezet elnöke nyitotta meg. Elmondta, immár negyedik alkalommal szerveznek farsangot: az alapszervezetnek idén ez az első, a szórakozást és kikapcsolódást is szolgáló kulturális rendezvénye, melyre a tagságon kívül másokat is szeretettel vártak. A szervezők az eseményre „jó szomszédként” a környező települések KMKSZ-alapszervezeteit is meginvitálták.

A mulatságra Jakab Erikáék zenekart is hívtak: a Magyarországon élő, Nagymuzsalyból elszármazott Kiss Sándort és családját.

A farsang nélkülözhetetlen részét képezi az erre az alkalomra készített fánk: ebből itt sem volt hiány. A finom muzsalyi farsangi fánkot Jakab Erika és kísérői szíves szavakkal kínálták körbe: az édes ínyencség leöblítéséhez tüzes körtepálinka járt kísérőül.

A bálozók gyermekei az alkalomhoz illő ünnepi műsorral kedveskedtek szüleiknek. A fánkon kívül a farsangi báli hagyományok részét képezi még a bálkirály és bálkirálynő megválasztása, melyre most itt is sor került. Az alapszervezet idei „királyi párja” Rájplik Szani és felesége, Marika lett.

Egy másik szép farsangi hagyomány felelevenítését jelentette a kiszebábu elégetése. A máglya tüze, a magasra csapó lángok martalékává váló kiszebábu elégetése jelképesen azt jelenti, hogy vége a télnek.

A bál jó hangulatú táncmulatsággal ért véget.

F.Zs.