Életveszélyes az utak állapota

2013. március 8., 02:00 , 634. szám

Katasztrofálisan rossz állapotba kerültek idén az utak Kárpátalján, a magyar határt Kijevvel összekötő főút egyenesen életveszélyes – adta hírül múlt csütörtökön az ungvári ua-reporter.com. A hírportál felteszi az egyáltalán nem túlzó kérdést: nálunk a gödrök vannak az utakon, vagy az utak a gödrökön?

A cikk szerint teljesen kátyússá vált a magyar határt az ukrán fővárossal összekötő főút kárpátaljai szakasza, amelyen a járművek épségét veszélyeztető és a gépkocsivezetők idegeit igencsak próbára tévő gödrök éktelenkednek. A jelenlegihez hasonlóan rossz útviszonyokra még nem volt példa a független Ukrajnában – olvasható az írásban, amely szerint az utak fenntartásáért felelős kárpátaljai állami hivatal illetékesei az utak minősíthetetlen állapotáért a mostani tél rendkívüli hőmérséklet-ingadozásait teszik felelőssé.

Ez az állítás azonban a honlap szerint egyáltalán nem állja meg a helyét, mivel a Kárpátaljával szomszédos és vele azonos éghajlatú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az oda látogató ukrán újságírók kifogástalan állapotban lévő utakat találtak. A hírlapírók megállapították, hogy a Záhonyt Nyíregyházával összekötő útra – Kárpátaljával ellentétben – láthatóan semmilyen hatással nem volt az idei szeszélyes tél, mert a felülete tükörsima. Ugyanilyen kifogástalan állapotban van Nyíregyháza útjainak a burkolata is – olvasható a cikkben.

A portál azt írja, a téli kátyúk eltüntetéséért felelős dolgozók munkája is hagy maga után kívánnivalót. Ráadásul, teszi hozzá a szerző, a mukachevo.net tudósítójának sikerült megörökítenie, amint a munkások úgy szórják a kátyúba a hideg aszfaltot, hogy a gödörben áll a víz… A portál által megkérdezett magyarországi szakemberek szerint az ilyen munka pénzkidobás. Az illetékes megyei útkarbantartó vállalatnál azonban a fotók láttán azt mondták, hogy csak egyedi esetekről lehet szó, amikor a mester nem figyel oda, „ hisz a dolgozók öntudata sem elégséges nálunk”. Azt ígérték, hogy a jövőben igyekeznek jobban odafigyelni dolgozóik munkájára, s jelezték, hogy már hozzáláttak a Kijev–Csap országút kijavításához – zárul az ua-reporter.com írása.

A minden idők legkatasztrofálisabb úthelyzeteként emlegetett idei állapotokat az ukrán sajtó annál is inkább furcsának találja, mert a kijevi vezetés tavaly dicshimnuszokat zengett arról, hány ezer kilométer utat hozatott rendbe a részben Ukrajnában megrendezett 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokságra való felkészülés során. A média szerint azonban az útfelújításokra kiutalt hatalmas összegeket egyszerűen ellopták, s most a központi és a helyi költségvetésekben nincs annyi pénz, amennyivel sürgősen orvosolhatnák az autót használó lakosság körében egyre nagyobb feszültséget kiváltó problémát.

A Kárpátalja egészére jellemző úthelyzetről a beregszászi karpatalja.ma hírportál azt írta: a kárpátaljai útviszonyok katasztrofális helyzetéről, az óriási kátyúkról a lakosság szinte naponta tesz közzé meghökkentő fotókat a közösségi oldalakon. Ám hiába folyik a csapból is a panaszáradat, ha a megbízott szervek nem hajlandóak, vagy nem képesek orvosolni a problémát, egymásra mutogatnak, esetleg némi „szépészeti beavatkozást” alkalmaznak, s a felújításra szánt összegek az esővízzel együtt folynak el a nagy kavarodásban – mutatott rá írásában a hírportál.

(szcs/MTI/ua.reporter.com/karpatalja.ma)

Ukrajna 144 országból a 137. helyre került az utak minősége alapján összeállított legutóbbi nemzetközi rangsorban úgy, hogy a lehetséges 7-ből csupán 2,3 pontot kapott az értékelőktől. A kátyútengert látva számos elemzőben és újságíróban merült fel a kérdés, mi az oka a siralmas állapotoknak. A Dzerkalo tizsnya hetilap internetes kiadása, a zn.ua egy minapi összeállításában az okok egyikére világít rá, amikor igyekszik megválaszolni a kérdést: miért jut kevesebb pénz az utak karbantartására?

Az írás emlékeztet, hogy az útépítést Ukrajnában főleg a járműtulajdonosok finanszírozzák a kőolajszármazékok árába beépített jövedéki adó révén. A benzin árában ennek az adónak a mértéke körülbelül 20 százalék, azaz mintegy 2,2 hrivnya/liter, a dízelolaj árában pedig 50 kopijka/liter. Ebből következik a honi rendszer logikája, hogy minél többet autózik valaki, annál többet fizet az úthasználatért az államnak. A rendszer valamiért mégsem működik: az üzemanyagot megvásárolják, értelemszerűen az adót is megfizetik érte, az utak mégis rosszak. Hová tűnnek akkor a polgárok által befizetett hrivnyamilliárdok?

Az „útadó” beszedésével kapcsolatos problémát január vége óta a Pénzügyminisztériumban sem tagadják – állítja a zn.ua. Számításaik szerint 2012-ben a benzineladás 22,3 százaléka esett a feketegazdaságra, így az államnak tavaly együttesen 4 milliárd hrivnya kárt okozott a be nem fizetett forgalmi és úthasználati adó.

A portál információi szerint a probléma – és értelemszerűen a hiány – elsősorban az üzemanyag-csempészésből adódik. Az illetékes hatóságok tagadják a nagyarányú illegális benzinbehozatalnak még a lehetőségét is, a lap azonban rámutat, hogy valahol mégiscsak rés lehet a rendszeren, ami a különböző nyilvántartásokban mutatkozó eltérésekben tetten is érhető. Így a Pénzügyminisztérium adatai szerint Ukrajna 2012-ben 2,03 millió tonna benzint importált. Ugyanakkor az Ukrzaliznyica, vagyis a nemzeti vasúttársaság nyilvántartásából kiderül, hogy 2,742 millió tonna importbenzin érkezett be az országba. A különbség a két adat között valamivel több, mint 700 ezer tonna, avagy a teljes importmennyiség 25 százaléka – írja a zn.ua.