Vereséggel rajtolt a Hoverla

Labdarúgás

2013. március 8., 02:00 , 634. szám

A téli felkészülési mérkőzések során veretlen Ungvári Hoverla vereséggel rajtolt az ukrán Premier Liga tavaszi idényében. Az élvonalbeli pontvadászatban kieső helyen telelő ungváriak a Zorja Luhanszk vendégeként kaptak ki 2-1-re.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó: Idahor találatával a hazaiak szereztek vezetést a 13. percben, amire az ungváriak egyik új szerzeménye, Liszenko válaszolt fejesgóllal a 18. minutumban. Az első félidő legvégén tíz főre fogyatkoztak a vendégek. Egy magas labdára a Hoverla középpályása, Mirko Rajcevic ugrott fel fejelni, de mivel a mérkőzés játékvezetője, Viktor Svecov szerint eközben a könyökét is használta, sárga lappal honorálta a mutatványt. Sajnos, Rajcevicnek ez már a második hasonló színű lapja volt, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

Fordulás után az 54. percben kompenzálta hibás döntését az amúgy indokolatlanul sok lapot kiosztó sípmester, aki ezúttal a csereként pályára lépő Ferencsak műesését jutalmazta második sárgával, így a Zorja is megfogyatkozott. A mérkőzés sorsa a 66. percben dőlt el, amikor egy jobb oldali beadást követően Vernidub kapásgóllal vette be Nagy kapuját. Nem sokkal a találkozó vége előtt a csereként pályára lépő Le Tallek egyenlíthetett volna, de 15 méterről mellé durrantott. Maradt a 2-1, a Hoverla zsinórban kilencedik bajnokiján maradt nyeretlen.

Tetőzi a bajt, hogy a bajnoki tabellán az ungváriak előtt álló Kárpáti Lviv 2-0-s győzelemmel kezdett Szimferopolban, így a Hoverla hátránya immár 9 pontra nőtt a bennmaradást jelentő 14. Vorszklával szemben.

A címvédő és listavezető Sahtar Donyeck biztos győzelemmel kezdett, csakúgy mint a hét végén Ungvárra készülő második Dnyipro. A Dinamo Kijev viszont meglepetésre 1-1-es döntetlennel rajtolt a Krivbász ellenében.

A 19. forduló eredménysora: Zorja Luhanszk–Ungvári Hoverla 2-1, Sahtar Donyeck–Voliny Luck 4-1, Illicsivec Mariupol–Metalurg Zaporizzsja 1-0, Dnyipro–Arszenal Kijev 3-0, Metaliszt Harkiv–Metalurg Donyeck 3-2, Tavrija Szimferopol–Kárpáti Lviv 0-2, Csornomorec Odessza–Vorszkla Poltava 1-0, Dinamo Kijev–Krivbász 1-1.

A tabellát a Sahtar vezeti 54 ponttal a 41 ponttal második Dnyipro előtt. A 39 pontos Metaliszt a 3. helyre jött fel a 38 pontjával negyedik pozícióba visszacsúszó Dinamo Kijev elé.

A hét végén rendezendő 20. fordulóban a Hoverla a Dnyiprót látja vendégül. A találkozót március 10-én rendezik Ungváron.

(felvégi)