Szűcs Nelli Érdemes Művész lett

2013. március 22., 02:00 , 636. szám

Az elismerést Balog Zoltán, a nemzeti erőforrások minisztere adta át nemzeti ünnepünk alkalmából a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és a debreceni Csokonai Színház Jászai Mari-díjas művészének a kultúra területén végzett kiemelkedő művészi tevékenysége elismeréseként.

Ezt a díjat azoknak adományozzák, akik a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén huzamosabb ideig kiemelkedő művészeti értékeket hoztak létre, és már rendelkeznek a kultúráért felelős miniszter által adományozott művészeti díjjal – emlékeztet a dehir.hu.

Szűcs Nelli a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház alapítói közé tartozik, számos olyan darabban szerepelt, melyek nemzetközi elismerést hoztak a beregszászi társulatnak. 2006-ban Vidnyánszky Attila rendező társaságában csatlakozott a Csokonai Színház társulatához.

Munkásságát az elmúlt években több elismeréssel is díjazták már, egyebek mellett megkapta a Jászai Mari-díjat, januárban a Magyar Művészetért Díj-rendszer elnökétől átvehette a Színész Díjat, nemrég pedig a Fodrásznő című darabban nyújtott kiemelkedő játékáért a Magyar Teátrumért Társaság is jutalmazta.

(dehir.hu/Kárpátalja)