Gólyák a Fácánban

Közgazdászok második gólyabálja

2001. december 21., 01:00 , 49. szám

Immár másodszor, ezúttal a beregszászi Fácán étteremben rendezték meg a Nyíregyházi Főiskola Gazdasági Szaka beregszászi tagozatának gólyabálját, amelyen az elsős hallgatók a közgazdaságtan három kötetére és a matematika összes tételére esküdve tettek fogadalmat.

Az ünnepséget – melyet megtisztelt jelenlétével dr. Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola (KMTF) elnöke, dr. Csernicskó István, a KMTF rektorhelyettese és Mester András, a KMKSZ Ifjúsági Szervezetének elnöke – dr. Galó Miklós, a Nyíregyházi Főiskola általános rektorhelyettese nyitotta meg gólya-köszöntő szavaival. Ezt követően a Beregszászi Magyar Gimnázium tánccsoportjának palotás tánca következett.

A „Legszúrósabb tekintetű és leglágyabb szívű tanár” díját dr. Galó Miklós kapta meg. Az elsős hallgatók bemutatkozó műsorukban a Gazdasági múlt és jövő című darabot adták elő, amely a XX. század eleji és a jövőbeli gazdálkodót jelenítette meg. S hogy a tanárok se sértődjenek meg, vetélkedőt szerveztek számukra is. A furfangos kérdések versenyében végül is Vass Ilona bizonyult a legerősebb láncszemnek. Az elsős hallgatóknak viszont activity show-ban és erotikus szobrászatban kellett bizonyítaniuk talpraesettségüket.

kz