Utcabajnokság Bótrágyon

Ünnepelt az egész falu

2002. május 10., 02:00 , 69. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezetének rendezésében, Kuni Mihály helyi vállalkozó támogatásával első ízben került sor Bótrágyon labdarúgó utcabajnokságra, melynek keretében többek között anyák napi köszöntő, tizenegyesrúgó-, illetve sörivóverseny és tombolasorsolás is volt.

Már reggeltől özönlöttek a község focipályájára az érdeklődők. Délelőtt tíz órakor a Nagyvég–Újbótrágy mérkőzéssel vette kezdetét a négy csapat részvételével zajló utcabajnokság, melyen szoros küzdelemben a Nagyvég csapata 1:0 arányú győzelmet aratott. A második mérkőzésen a Kisvég 5:1 arányban bizonyult jobbnak a romák csapatánál.

Délután három órakor anyák napja alkalmából Tari András, a bótrágyi KMKSZ-alapszervezet elnökhelyettese és Barta András elnökhelyettes köszöntötte az édesanyákat, majd ezt követően a gyerekek szavaltak alkalomhoz illő verseket. Kuni Mihály jóvoltából mindegyik szereplő kapott ajándékot.

A nap további részében folytatódott az utcabajnokság. Az első hely sorsa az utolsó mérkőzésen dőlt el a Kisvég és a Nagyvég csapatainak összecsapásán, végül a Kisvég csapata lett Bótrágy 2002. évi, első ízben megrendezett labdarúgó utcabajnokságának győztese.

Mint megtudtuk, május 19-én Bótrágyon pünkösdi királyt választanak, ami szintén nem akármilyen mulatságnak ígérkezik.

B. J.