Viszonozni Isten szeretetét

Jótékonysági koncert Dercenben

2004. január 2., 09:00 , 155. szám

A munkácsi járási Dercenben hagyomány, hogy karácsony előtt jótékonysági koncertet szervez a községi tanács, a református gyülekezet és a helyi kultúrház. Idén december 21-én, vasárnap került sor a rendezvényre, melynek bevételét ezúttal is az elesett, szegény emberek megsegítésére szánták a kezdeményezők.

A koncertnek a helyi kultúrház adott otthont, ahol Bíró Ede polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Zsukovszky Miklós helyi református lelkipásztor rövid igehirdetésében hangsúlyozta: karácsonykor úgy viszonozhatjuk Isten irántunk tanúsított szeretetét, hogy felkaroljuk, támogatjuk azokat, akiknek nálunknál kevesebb adatott.

A műsort a Derceni Középiskola tanulóinak pásztorjátéka és a református hittanosok karácsonyi szavalatai nyitották. Nagy sikert arattak az óvodások, akik verssel, énekekkel szórakoztatták a közönséget.

Fodor Csilla népdalokat énekelt, a Szávina Balla Ilona vezette Gyöngyösbokréta fiatal táncosai kalotaszegi csárdást, dél-alföldi legényest és újvidéki karikázót adtak elő. Mindehhez a Rozmaring együttes szolgáltatott ízes magyar népzenét. A fináléban a fellépők elénekelték a Csendes éj c. karácsonyi éneket.

Az elmúlt évben az akciónak köszönhetően 1000 hr értékben 52 ajándékcsomagot adtak át a rászorulóknak. Idén 1400 hr gyűlt össze a község lakóinak adományaiból. Bíró Ede polgármester kérdésünkre elmondta, a pénzből ezúttal is csomagokat készítettek, amit még szenteste előtt eljuttattak a címzettekhez.

ferenczi