"Magyarságunk ne csak kereszt, dicsőség is legyen"

Testvérgyülekezeti találkozó Debrecenben

2004. április 23., 10:00 , 171. szám

Az elmúlt hétvégén a Debreceni-Nagytemplomi Református Egyházközség vendége volt a Szürtei Református Egyházközség kórusa és küldöttsége.

A testvérgyülekezet küldöttségét szombaton fogadta a debreceni református gyülekezet. A vendéglátók városnézésre, a helyi élményfürdőbe, másnap a Református Kollégium múzeumába invitálták a kárpátaljai vendégeket.

Vasárnap Fodor Gusztáv lelkész és Kótyuk Zsolt segédlelkész hirdették az igét a Nagytemplomban. "Minden nép és nemzet saját értéket képvisel, ami gazdagítja az emberiséget. Magyarságunk Istentől kapott ajándék és feladat. A krisztusi tanítás útmutatásával igyekezzünk tenni azért, hogy magyarságunk ne csak kereszt, dicsőség is legyen" – mondta Fodor tiszteletes.

Az ünnepi istentiszteleten énekes szolgálatot tartott a szürtei gyülekezet kórusa, akikre Isten áldását kérte Vad Zsigmond debreceni lelkipásztor. A szeretetteljes fogadtatást Katkó László szürtei egyházgondnok köszönte meg a debreceni gyülekezetnek.

A szürtei református gyülekezet június 5-6-án fogadja viszont a debreceni gyülekezet tagjait, akik kétnapos kirándulásra érkeznek vidékünkre.

P. Zs.