Jótékonysági akció a beregszászi színház javára

Művészek, ha összefognak

2004. november 26., 09:00 , 202. szám

A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház javára adott jótékonysági koncertet Tamás Gábor erdélyi származású énekes múlt szombaton, Budapesten. Az Uránia Filmszínházban megrendezett előadás azon nagyszabású gyűjtőakció része, melyet a kárpátaljai magyar színház beregszászi épülete felújításának támogatására szerveznek.

A féléves akciósorozat szervezésében jelentős részt vállalt Böjte József neves magyar filmes személyiség, a Független Magyar Művészetért Alapítvány kurátora - tudtuk meg Vidnyánszky Attilától, a beregszászi színház főrendezőjétől.

"Az akció keretében társulatunk is számos előadást tart, melyek bevételét nekünk szánják a fogadószínházak. Játszunk Budapesten a Pesti Magyar Színházban, a József Attila Színházban, a Bárka Színházban, az Örkény Színházban, az Újszínházban, valamint Egerben. Ugyancsak nekünk ajánlja egy-egy előadása bevételét a Madách Színház, valamint a budapesti Operett Színház. Több előadóművész is csatlakozott az akcióhoz, köztük Tamás Gábor erdélyi származású, Svédországban élő énekes, dalszerző. A művész igen népszerű mind Magyarországon, mind Erdélyben, így nem volt meglepő, hogy a szombati koncert pótszékes telt házzal és persze kiváló hangulatban telt" - mondta el lapunknak Vidnyánszky Attila.

Az akciósorozat keretében a Klezmer Band és a Republik februárban Nyíregyházán, márciusban Budapesten ad nagyszabású jótékonysági koncertet a beregszászi színház javára. Tamás Gábor énekes tavasszal Kárpátalján lép fel ugyanezen céllal. Az akció záróakkordja egy gálakoncert lesz májusban a budapesti Nemzeti Színházban.

P. ZS.