Jól végzett munka után jólesik a mulatság

Farsangi KMKSZ-bál Beregszászban

2005. február 11., 09:00 , 213. szám

Ezúttal is kiváló hangulatban telt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Járási Középszintű Szervezetének hagyományos farsangi bálja, melyre múlt szombaton került sor Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola új épületének nemrég felújított nagytermében.

Az Esztergom díszteremben egybegyűlt mintegy 200 főnyi vendégsereget Kovács Miklós, a Szövetség elnöke üdvözölte. "Jól végzett munka után esik igazán jól a mulatság. Az, hogy az idei bálnak a beregszászi főiskola épülete szolgál helyszínéül, közös munkánk eredménye. Tennivalónk bőven lesz a következő évben is, ám ez most a szórakozás, a mulatság ideje" - hangsúlyozta pohárköszöntőjében az elnök.

Bakancsos László, a középszintű szervezet elnöke a szervezők nevében kívánt jó szórakozást a bálozóknak és üdvözölte a rendezvényen ugyancsak megjelent Brenzovics László alelnököt, Horkay Sámuelt, a KMKSZ Beregszászi Alapszervezetének elnökét, dr. Orosz Ildikót, a Rákóczi főiskola elnökét.

A gazdagon terített asztalok mellől rövidesen a táncparkettre sereglettek a párok, akiknek a Bózsár kvartett húzta a talpalávalót. A hangulatot tovább fokozta Pitkin poénokkal tűzdelt fellépése és a tombolajáték. A játék során akadt, akinek többször is kedvezett a szerencse, a fődíjnak ezúttal Mandzák Magdolna, a beregszászi alapszervezet választmányi tagja örülhetett.

A vendégsereget ezután se igen kellett táncra buzdítani, a párok még éjfél után is ropták. Idén sem maradt el a táncverseny, a benevezett öt pár csárdást, tangót, tvisztet és keringőt "lejtett" az árgus szemekkel figyelő ítészek előtt. A versenyt végül Drohobeczky Miklós és Katalin nyerte Jánosiból, akik egy értékes vázát kaptak jutalmul.

Az ügyes háziasszonyok hajnalban melegen gőzölgő, illatos töltött káposztát "varázsoltak" az asztalokra, s pirkadt már, amikor a legkitartóbbak a mulatság utolsó "táncráadását" kérték a zenekartól.

-nagy-