KMKSZ alapszervezeti gyűlések a Felső-Tisza-vidéken

Tisztújítás a KMKSZ-ben

2005. március 11., 09:00 , 217. szám

Aknaszlatinán, Nagybocskón, Gyertánligeten február 27-én, Terebesfehérpatakon és Rahón március 6-án tartotta meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) helyi alapszervezete tisztújító közgyűlését.

Aknaszlatinán Sóbányi Imre alapszervezeti elnök a szövetség hároméves munkájáról, a helyi rendezvényekről, megemlékezésekről beszélt, illetve beszámolt a kárpótlások kifizetéséről.

Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke megköszönte a szlatinaiaknak a választási kampányban kifejtett munkát. Beszámolt a szövetség jövőbeli terveiről, a választást követő pozitív változásokról, megemlítve, hogy 2006-ban ismét választások lesznek, és reményét fejezte ki azok demokratikus lebonyolításával kapcsolatban. A tisztújításon a tagság megerősítette tisztségében Sóbányi Imrét.

Nagybocskón a római katolikus egyház gyülekezeti termében volt a közgyűlés. Jelen volt ifj. Sari József, a Felső-Tisza-vidéki Középszintű Szervezet elnöke, aki beszámolt a KMKSZ munkájáról, jövőbeli terveiről. A tagság újabb három évre bizalmat szavazott Illés Évának. Titkár: Fuksz Erzsébet, pénztáros: Simon Mária.

A gyertyánligeti alapszervezetben Eiben István elnök számolt be az elmúlt időszak eseményeiről. A tagság Eiben Évát választotta alapszervezeti elnökké. Alelnök: Németh Mária, titkár: Dudás Teréz. A tagság nehezményezte a KMKSZ által korábban megszervezett csoportos vízumkérelmezés megszűnését.

Rahón Nyejzsmák Emmának, míg Terebesfehérpatakon Varga Júliának szavazott bizalmat az alapszervezet tagsága.

F. Zs.