József Attila-verset szavaltak a döntőbe jutottak

Esperesi kerületi szavalóverseny Tiszacsomán

2005. április 15., 10:00 , 222. szám

Április 9-én Tiszacsoma adott otthont a beregszászi görög katolikus esperesi kerület által rendezett szavalóversenynek, melyen 37 hittanos vett részt a magyar katolikus egyházközségek képviseletében.

A versenyzőket és kísérőiket Demkó Ferenc tiszacsomai görög katolikus parochus köszöntötte. A versenyzők három korcsoportban indultak. Az első fordulóban egy-egy szabadon választott verset adtak elő a fiatalok, majd az öttagú zsűri értékelése alapján a legjobbak továbbjuthattak a döntőbe. A döntősök József Attila-verssel léptek a közönség elé.

A zsűri eredményhirdetése alapján az 1-4. osztályosok között Demkó Anikó (Tiszacsoma) lett az első, megelőzve a második helyen végzett Bíró Tündét (Macsola), valamint Borsos Renátát (Nagybégány) és Fenyvesi Bernadettet (Jánosi), akik holtversenyben lettek harmadikok. Az 5-8. osztályosok között Tóth Ferenc volt a legjobb szavaló (Karácsfalva), második Komáromi Johanna (Batár), holtversenyben harmadik Csirpák Alexandra (Tiszacsoma) és Faggyas Ágnes (Jánosi). A 9-12. osztályos versenyzők között Nagy Viktória (Salánk) lett az első, második Zeke Zsuzsanna (Tiszacsoma), harmadik Varga Éva (Mezőgecse) és Pák Diána (Karácsfalva).

A résztvevők emléklapot és tanszercsomagot kaptak, a díjazottak értékes könyvjutalomban részesültek.

Fischer Zsolt